L'assetjament escolar, què fer?

Enfrontar l'assetjament escolar. Què fer?

Si hi ha un tema que suscita gran preocupació per les seves implicacions personals, familiars, i socials aquest és la violència a l'escola.
L'objectiu d'aquest innovador programa, és desenvolupar en els nens i adolescents un estil de comportament preventiu dirigit a la resolució pacífica de conflictes en l'entorn escolar, i l'aprenentatge de tècniques psicològiques, socials i físiques pràctiques amb les quals enfrontar-se al bullying, o assetjament escolar.

Bloc Teatro Teatre

L'àrea teatral té com a objectiu millorar la capacitat expressiva del cos. Treballa la desinhibició per superar problemes de timidesa. Ensenya empatia mitjançant jocs de rol per ser conscients del paper de assetjat i de assetjador. Persegueix la integració en el grup mitjançant una obra coral.

Bloc Psicologos Assertivitat

L'àrea psicològica, ensenya a identificar el problema de l'assetjament escolar. Tracta l'ús del llenguatge de manera assertiva. Treballa tècniques per millorar l'habilitat social i aprofundeix en el concepte d'auto-imatge, per a superar qualsevol percepció errònia d'un defecte físic o sensació d'inferioritat.

Bloc Defensa personal Defensa Personal

Ensenya un protocol de defensa de la integritat física; pràctica tècniques de relaxació i autocontrol; treballa la psicomotricitat, millorant amb tot això la confiança en si mateixos i la capacitat de protegir-quan no es té la protecció d'un adult.

 

Els cursos intensius

El programa planteja 3 blocs generals de treball: teatre, assertivitat i defensa personal. Les tres àrees de treball són complementàries, i es reforcen unes amb altres.
Els blocs són desenvolupats per 3 professionals amb àmplia experiència en el seu camp, i en el treball amb nens i adolescents.

Grups

Els grups que es conformaran seran mixtos (nois i noies) i es distribuiran en funció de l'edat:
- de 6 - 9 anys
- de 10 a 13 anys
- de 14 a 17 anys

Nombre de places i beques

El nombre de places és 20 alumnes per grup. S'atorgaran dues beques gratuïtes per cada grup.

Començament, horari i lloc

Estem completant nous grups per al curs acadèmic 2011/2012. Si estàs interessat a formar part d'ells, envia'ns un email a: info@defensa-personal.org amb la teva edat, nom, cognoms i telèfon de contacte, perquè t'avisem de la data d'inici.


"Cal espavilar-se", nen

Bullying

Per què un curs per a la prevenció de l'assetjament escolar per als nens i adolescents?....llegir mésllegir més

Ser assertiu

Asertividad

Quan parlem d'assertivitat, estem definint una manera de comunicar-nos amb els demàs...llegir mésllegir més

Per què arts marcials?

Arts marcials

Els successos que apareixen en els mitjans de comunicació, solen presentar a les persones que practiquen arts marcials com agressives...llegir mésllegir més

L'espiral de la violencia

Violencia

Imaginem que vivim a la muntanya i s'ha produït una gran nevada. Es desencadena una petita allau, i la neu que es desplaça vessant avall forma una petita bola....llegir mésllegir més


 

Se estima que la intervención simultánea sobre factores individuales, familiares y socioculturales, es la única vía posible de prevención del acoso escolar. La prevención se puede realizar en distintos niveles. Una prevención primaria sería responsabilidad de los padres (apuesta por una educación democrática y no autoritaria), de la sociedad en conjunto y de los medios de comunicación (en forma de autorregulación respecto de determinados contenidos). llegir mésllegir més